Minner til Herren

sølv og diamant studded kryss anheng halskjede

Dette innlegget er også tilgjengelig på: English (Engelsk)

Da kalte Josva til seg de tolv mennene han hadde utpekt blant israelittene, én fra hver stamme, og sa til dem: «Gå midt ut i Jordan, foran paktkisten til HERREN deres Gud! Ta så opp en stein hver og legg den på skulderen, like mange steiner som det er stammer i Israel. Dette skal være et tegn mellom dere. Når barna deres i morgen spør: Hva betyr disse steinene? skal dere svare: Vannet i Jordan ble borte foran HERRENS paktkiste. Da den kom ut i elven, ble vannet i Jordan borte, og disse steinene skal israelittene ha som et minne om det for all fremtid.»

Josva 4:5–7 B11BM.

Når Herren hjelper noen i Bibelen, vil hans folk ofte markere det ved å bygge et minnesmerke til ham. For eksempel, etter at Noah hadde gått ut av arken, bygde han et alter til Gud (1 Mos. 8:20). Abraham gjorde det samme da Gud lovet å gi det lovede land til hans etterkommere (1 Mos. 12:7). Jakob satte opp en søyle etter at Gud besøkte ham (1 Mos. 28:18). Her, etter at israelittene hadde krysset Jordan, opprettet de et minnesmerke av stein.

Det er et par grunner til dette. Det ene er at disse landemerkene vil minne Guds folk om han og hans nåde, som fremkaller takknemlighet, glede og ærefrykt.

Det er viktig å lage påminnelser som dette. Men de trenger ikke å være store landemerker. Faktisk, hvis du ser deg rundt på rommet ditt, er det sikkert en ting der som minner deg om fortiden, som en dyrebar gave fra barndommen din eller et gammelt bilde. Du har sikkert kikket over på den og husket historien dens mange ganger før, kanskje til og med vist den til venner og familie, og fortalt dem om det. Et mindre ting som fremkaller følelser og minner som dette kalles en minnegjenstand (eller memento på Engelsk).

Her kommer spørsmålet. Har du noen minnegjenstander til Gud som minner deg om hva han har gjort for deg?

Hvis du ikke har det, foreslår jeg at du begynner samlingen din nå. Du kan begynne med å tenke på en spesiel hendelse hvor Gud hjalp deg, åpne opp Bibelen eller dagboken din, og skrive et notat om det på en tom side. Senere, når du åpner opp til den siden, vil det være som en minnegjenstand som minner deg på Gud og hans kjærlighet. Senere kan du fortelle andre om det for å inspirere dem også.

Vi bør gjøre det til en vane å huske alle av Guds barmhjertige velsignelser. Vi vil være så mye mer takknemlige og glade for det.

Til slutt, her et relatert spørsmål for deg å tenke på. Hvorfor tror du så mange kristne har på seg kors? Hva er det et minne om?

Soli Deo Gloria

Takk for at du leste. Hvis denne artikkelen var oppbyggende og du ønsker å lese mere fra meg, Tom-Roger Mittag, kan du abonnere ved å skrive inn e-posten din nedenfor:
Hvis du ønsker å støtte meg, kan du gjøre det gjennom bønn.
Du kan også dele denne artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
person som holder hvitt skriverpapir

Ordet av Visdom

Johannes begynner sitt evangelium ved å gripe lesernes oppmerksomhet med et merkverdig og kjent ord som hadde en rik bakgrunn i både jødisk og gresk kultur, et ord som mange fortsatt kjenner til i dag: Logos, som betyr ord på gresk.

galakse digitalt tapet

Ordet i Begynnelsen

Disse dyrebare ordene i prologen til Johannesevangeliet gir oss et innblikk inn i evigheten, inn i det tidløse forholdet mellom Gud og Ordet, den fullkomne foreningen som er, har vært og alltid vil være.

asfalt mørk daggry endeløs

Bare For En Sesong

Gud lar bare de ugudelige triumfere for å åpenbare sin kraft og herlighet gjennom dem senere, og opphøye sitt hellige navn til hele verden.