Minner til Herren

sølv og diamant studded kryss anheng halskjede

Da kalte Josva til seg de tolv mennene han hadde utpekt blant israelittene, én fra hver stamme, og sa til dem: «Gå midt ut i Jordan, foran paktkisten til HERREN deres Gud! Ta så opp en stein hver og legg den på skulderen, like mange steiner som det er stammer i Israel. Dette skal være et tegn mellom dere. Når barna deres i morgen spør: Hva betyr disse steinene? skal dere svare: Vannet i Jordan ble borte foran HERRENS paktkiste. Da den kom ut i elven, ble vannet i Jordan borte, og disse steinene skal israelittene ha som et minne om det for all fremtid.»

Josva 4:5–7 B11BM.

Når Herren hjelper noen i Bibelen, vil hans folk ofte markere det ved å bygge et minnesmerke til ham. For eksempel, etter at Noah hadde gått ut av arken, bygde han et alter til Gud (1 Mos. 8:20). Abraham gjorde det samme da Gud lovet å gi det lovede land til hans etterkommere (1 Mos. 12:7). Jakob satte opp en søyle etter at Gud besøkte ham (1 Mos. 28:18). Her, etter at israelittene hadde krysset Jordan, opprettet de et minnesmerke av stein.

Det er et par grunner til dette. Det ene er at disse landemerkene vil minne Guds folk om han og hans nåde, som fremkaller takknemlighet, glede og ærefrykt.

Det er viktig å lage påminnelser som dette. Men de trenger ikke å være store landemerker. Faktisk, hvis du ser deg rundt på rommet ditt, er det sikkert en ting der som minner deg om fortiden, som en dyrebar gave fra barndommen din eller et gammelt bilde. Du har sikkert kikket over på den og husket historien dens mange ganger før, kanskje til og med vist den til venner og familie, og fortalt dem om det. Et mindre ting som fremkaller følelser og minner som dette kalles en minnegjenstand (eller memento på Engelsk).

Her kommer spørsmålet. Har du noen minnegjenstander til Gud som minner deg om hva han har gjort for deg?

Hvis du ikke har det, foreslår jeg at du begynner samlingen din nå. Du kan begynne med å tenke på en spesiel hendelse hvor Gud hjalp deg, åpne opp Bibelen eller dagboken din, og skrive et notat om det på en tom side. Senere, når du åpner opp til den siden, vil det være som en minnegjenstand som minner deg på Gud og hans kjærlighet. Senere kan du fortelle andre om det for å inspirere dem også.

Vi bør gjøre det til en vane å huske alle av Guds barmhjertige velsignelser. Vi vil være så mye mer takknemlige og glade for det.

Til slutt, her et relatert spørsmål for deg å tenke på. Hvorfor tror du så mange kristne har på seg kors? Hva er det et minne om?

Takk, og Gud Velsigne Deg

Hvis du ønsker å støtte meg og Golgata.no, kan du gjøre det gjennom bønn.
Du kan også dele denne artikkelen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
asfalt mørk daggry endeløs

Bare For En Sesong

Gud lar bare de ugudelige triumfere for å åpenbare sin kraft og herlighet gjennom dem senere, og opphøye sitt hellige navn til hele verden.

bilde av sti omgitt av grantrær

De To Veiene

Vi kan ha en forsmak på søtheten som skal komme ved å dykke inn i det hellige ord som Herren Yahweh har skrevet til oss. I den første salmen forteller Herren oss at vi vil være salig hvis vi ikke følger denne verdens onde skikker, men heller gjør hans lov grunnlaget og sentrumet av vårt liv ved å meditere på det natt og dag.

tre lys ferie piknik

Slipp Lyset inn

Salig er den som ikke følger lovløses råd, ikke går på synderes vei og ikke sitter i spotteres sete, men har sin glede i Herrens