Bare For En Sesong

asfalt mørk daggry endeløs

Dette innlegget er også tilgjengelig på: English (Engelsk)

Filisterne tok Guds paktkiste og førte den fra Eben-Eser til Asjdod. De brakte paktkisten inn i Dagons tempel og stilte den opp ved siden av Dagon. Da folket i Asjdod sto opp tidlig neste morgen, fant de Dagon liggende med ansiktet mot jorden foran Herrens paktkiste. De reiste ham opp og satte ham på plass igjen. Men tidlig morgenen etter lå Dagon igjen med ansiktet mot jorden foran Herrens paktkiste. Hodet og begge hendene hans var slått av mot dørterskelen. . Bare kroppen var igjen av Dagon. Derfor er det slik den dag i dag at verken Dagons prester eller noen annen som går inn i Dagons tempel i Asjdod, setter foten på terskelen.

1 Samuel 5:1–5 B11BM

Hvis verden ser mørk ut i dag, og det ser ut som kristendommen visner vekk, husk dette: Herren, Yahweh, har sin perfekte plan og hensikt i alt. Filisterne trodde at de hadde fanget Herrens paktkiste, Tabernaklet, men da det kom til deres tempel, ble det til et absolutt hån mot deres falske gud, Dagon. Herren brakte deres ynkelige idol ned foran paktkisten hans for å vise hvor overlegen han var. Men filisterne nektet å akseptere dette, så de reiste opp sitt ynkelige idol igjen. Og enda en gang, brakte Herren det ned. Så forbannet han filisterne med frykt og plaget dem med svulster. Det tok en stund, men til slutt begynte de å skjønne det.

Herren ville ikke la den blasfemiske nasjonen holde fast på paktkisten sin, så han gjorde den for tungt for dem, noe som ikke ga dem noe annet valg enn å slippe den og sende den hjem (1 Sam. 5:11). Etter at alt var over, hva hadde filisterne å vise fram fra erobringen? Ingenting, bortsett fra svulster på kroppen og mus som herjer rundt i landet (1 Sam. 6:5).

Da det så ut som filisterne hadde seiret, brukte Herren situasjonen til å øse ut sin mektige kraft over dem og åpenbare sin herlighet. Han gjorde deres erobring til sin egen opphøyelse.

Slik er det også i dag. Jesus kan la sitt folk, kirken, falle i verdens hender, men bare for en sesong. Når tiden er inne, vil han frigjøre dem fra deres fangevoktere, lede dem ut av trelldom og bringe dem tilbake til sitt hellige fjell for å tilbe ham i hellighet. Det kan ha vært vanskelig for dem, men gjennom deres lidelse lærte og vokste de, og Gud ble herliggjort (2 Kor. 1:3-5; Apg. 5:41; 1 Pet. 4:12–14). Gud lar bare de ugudelige triumfere for å åpenbare sin kraft og herlighet gjennom dem senere, og opphøye sitt hellige navn til hele verden.

Når verden ser så håpløs ut, og alt ser så mørkt ut, men på en eller annen måte, til tross for alle odds, dukker lyset opp igjen og overvinner mørket mens det sprer tro, håp og kjærlighet overalt, kan det ikke være noen tvil om at dette er et verk av Herren. Når det skjer, vil alle vite at Herren er Gud og at han regjerer evig.

Soli Deo Gloria

Takk for at du leste. Hvis denne artikkelen var oppbyggende og du ønsker å lese mere fra meg, Tom-Roger Mittag, kan du abonnere ved å skrive inn e-posten din nedenfor:
Hvis du ønsker å støtte meg, kan du gjøre det gjennom bønn.
Du kan også dele denne artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
person som holder hvitt skriverpapir

Ordet av Visdom

Johannes begynner sitt evangelium ved å gripe lesernes oppmerksomhet med et merkverdig og kjent ord som hadde en rik bakgrunn i både jødisk og gresk kultur, et ord som mange fortsatt kjenner til i dag: Logos, som betyr ord på gresk.

galakse digitalt tapet

Ordet i Begynnelsen

Disse dyrebare ordene i prologen til Johannesevangeliet gir oss et innblikk inn i evigheten, inn i det tidløse forholdet mellom Gud og Ordet, den fullkomne foreningen som er, har vært og alltid vil være.

bilde av sti omgitt av grantrær

De To Veiene

Vi kan ha en forsmak på søtheten som skal komme ved å dykke inn i det hellige ord som Herren Yahweh har skrevet til oss. I den første salmen forteller Herren oss at vi vil være salig hvis vi ikke følger denne verdens onde skikker, men heller gjør hans lov grunnlaget og sentrumet av vårt liv ved å meditere på det natt og dag.