Å Tilbe Gud i Ånden

gressdekket skråning med trær på dagtid

Men den time kommer, ja, den er nå, da de sanne tilbedere skal tilbe Far i ånd og sannhet. For slike tilbedere vil Far ha. Gud er ånd, og den som tilber ham, må tilbe i ånd og sannhet.

Johannes 4:23-24 B11BM.

Gud elsker det når hans barn ønsker å tilbe ham i ånd og sannhet. Disse to er nøklene som låser opp portene til himmelen. Hvis du mangler en av dem, vil din tilbedelse aldri nå fram til Gud. Som Jesus sier her, du « tilbe i ånd og sannhet».

Det første ordet, ånd, betyr at tilbedelsen må strømme ut i fra hjertet. Vår tilbedelse må være autentisk og lidenskapelig, ikke mekanisk. Gud er ikke et desperat idol som du kan berolige med noen rutinemessige besøk til kirken og noen kroner. Du kan ikke bare gå i kirken om julen og forvente at Gud skal være takknemlig for tiden din. Herren ønsker hele ditt hjerte, som Jesus gjentatte ganger sa, som i verset over og under:

Den som elsker far eller mor mer enn meg, er meg ikke verdig. Den som elsker sønn eller datter mer enn meg, er meg ikke verdig.

Matteus 10:37 B11BM.

Det er en grunn til at Bibelen beskriver Gud med et slikt familiært språk, som vår Himmelske Fader. Så klart, hvis Gud er din Far, burde du ønske å tilbringe tid sammen med ham, som du ville gjort med din biologiske far eller andre familiemedlemmer. Hva ville du synes om din sønn eller datter hvis de bare kom for å besøke deg en gang i året om julen?

Tenk på alt det Faderen har gjort for deg. Hans kjærlighet er ubeskrivelig. Han sendte sin Sønn Jesus Kristus for å dø for dine synder og gi deg evig liv. Gå til Faderen din og fortell ham hvor takknemlig du er for alt. Les det vakre brevet som han har skrevet til deg, Bibelen.

Til slutt kan ordet ånd også være en henvisning til Den Hellige Ånd. Det er Den Hellige Ånd som åpner våre øyne for det guddommelige og leder oss til Gud (Esek. 36:26-27). Uten ham kunne vi aldri elske og tilbe den eneste sanne Gud (Joh. 3:3-8).

I morgen vil vi se på det andre ordet, sannhet.

Takk, og Gud Velsigne Deg

Hvis du ønsker å støtte meg og Golgata.no, kan du gjøre det gjennom bønn.
Du kan også dele denne artikkelen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
asfalt mørk daggry endeløs

Bare For En Sesong

Gud lar bare de ugudelige triumfere for å åpenbare sin kraft og herlighet gjennom dem senere, og opphøye sitt hellige navn til hele verden.

bilde av sti omgitt av grantrær

De To Veiene

Vi kan ha en forsmak på søtheten som skal komme ved å dykke inn i det hellige ord som Herren Yahweh har skrevet til oss. I den første salmen forteller Herren oss at vi vil være salig hvis vi ikke følger denne verdens onde skikker, men heller gjør hans lov grunnlaget og sentrumet av vårt liv ved å meditere på det natt og dag.

tre lys ferie piknik

Slipp Lyset inn

Salig er den som ikke følger lovløses råd, ikke går på synderes vei og ikke sitter i spotteres sete, men har sin glede i Herrens