Søk
Søk
Close this search box.

Vasket og Helliggjort

kroppen av vann under blå og hvit himmel

Dette innlegget er også tilgjengelig på: English (Engelsk)

Slik var noen av dere før. Men nå er dere vasket rene, dere er gjort hellige, dere er gjort rettferdige i Herren Jesu Kristi navn og ved vår Guds Ånd.

1 Korinterbrev 6:11 B11BM.

Herren Jesus har forberedt alt; Vi gjorde ikke noe — Vi gjorde mindre enn det. Likevel kjøpte Jesus nye klær til oss for å erstatte de skitne fillene som vi hadde smurt med synder og revet i stykker med misgjerninger. Han er så medfølende, kjærlig, utrolig. Uansett hvor ille dine gamle filler har blitt, så er Jesus der for å kle deg med hans plettfrie kappe av rettferdighet.

Fra toppen av sin hellige trone i himmelen, kom Jesus ned i de mørkeste groper i verden, inn i støvete barene og de gromsete hulene. Der, langt fra lyset, skjult i det bekmørke hjørnet, finner han sin tapte synder. Etter å ha dratt dem ut av mørket og inn i lyset, gir han dem et nytt liv, en ny ånd, helbreder kroppen deres og fornyer deres sinn. Han vasker bort det vanhellige og helliggjør deres sjel gjennom Den Hellige Ånd. Han tar ut deres hjerte av kald stein, som elsket synd, og gir dem et nytt levende hjerte, som elsker Gud.

Nå er de renset og rene, evig hellige i den Mest Helliges øyne, hver og en dem en dyrebar perle som gjenspeiler Verdens Lys sin herlighet, kjære sønner og døtre av lyset for alltid, strålende og vakre, elskede barn som han en dag vil bringe hjem til seg selv.

Vers Å Utforske: Jesaja 61:10; Hebreerne 10:16; Jeremia 31:33; Esekiel 36:25–27.

Soli Deo Gloria

Takk for at du leste. Hvis denne artikkelen var oppbyggende og du ønsker å lese mere fra meg, Tom-Roger Mittag, kan du abonnere ved å skrive inn e-posten din nedenfor:
Hvis du ønsker å støtte meg, kan du gjøre det gjennom bønn.
Du kan også dele denne artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
person som holder hvitt skriverpapir

Ordet av Visdom

Johannes begynner sitt evangelium ved å gripe lesernes oppmerksomhet med et merkverdig og kjent ord som hadde en rik bakgrunn i både jødisk og gresk kultur, et ord som mange fortsatt kjenner til i dag: Logos, som betyr ord på gresk.

galakse digitalt tapet

Ordet i Begynnelsen

Disse dyrebare ordene i prologen til Johannesevangeliet gir oss et innblikk inn i evigheten, inn i det tidløse forholdet mellom Gud og Ordet, den fullkomne foreningen som er, har vært og alltid vil være.

asfalt mørk daggry endeløs

Bare For En Sesong

Gud lar bare de ugudelige triumfere for å åpenbare sin kraft og herlighet gjennom dem senere, og opphøye sitt hellige navn til hele verden.