Hvordan Jeg Fant Den Nye Telefonen Min På Fjellet

flyfoto av fjellkjeder på dagtid

Dette innlegget er også tilgjengelig på: English (Engelsk)

Hvor fikk du telefonen din fra? Jeg fant min da jeg var ute og campet på fjellet tidligere i år. Det var tidlig daggry. Solen hadde nettopp steget opp over fjellsiden da jeg kom ut av teltet mitt for å gjøre morgenrutinen min. Etter at jeg var ferdig, gikk jeg ut til kanten for å beundre det vakre morgenlandskapet. Da jeg tok en dypt pust av den friske fjell-luften, så jeg den, glisende borte i det fjerne. Nysgjerrig, gikk jeg nærmere for å sjekke. Der var den, hengende fra det frodige Apple-treet, en helt ny og moden iPhone XS.

«Jess!» Ropte jeg ut, hoppende av glede. Endelig ville jeg være en av de første til å få tak i årets modell. Jeg plukket den fra treet og startet den opp. Pikslene var så vakre og skarpe å se på. For en fantastisk dag! Umiddelbart skyndte jeg meg hjem for å vise den fram til alle sammen. De var så sjalu. Jeg vedder på at du også er sjalu.

Hva? Tror du ikke på meg? Og du synes historien min er dum? Ja… enig. Dessverre tror mange mennesker i dag på langt mer tåpelige historier enn denne. For eksempel, ateister vil at du skal tro at avanserte biologiske maskiner slik som deg selv oppsto tilfeldig over tid. Selv om koden i DNA-et ditt er langt mer kompleks enn alt som menneskelige programmerere noensinne har skrevet. Bill Gates sa en gang:

Menneskelig DNA er som et dataprogram, men langt, langt mer avansert enn noen programvare noensinne laget.

Bill Gates, The Road Ahead (oversatt)

DNA har også blitt kalt Livets bok, men å sammenligne det med en enkel bok er en grov underdrivelse. Mengden med informasjon som er lagret i de 3 milliarder basisparene i DNA-et til hver menneskecelle, tilsvarer størrelsen til 1000 leksikon bøker. Forskeren som ledet teamet som kartla det menneskelige genomet, Francis Collins, ble gjort målløs av resultatet fra forskningen hans. Han vokste opp som en ateist, men nå mener han at det er et rasjonelt grunnlag for en Skaper og at vitenskapelige oppdagelser bringer menneskeheten «nærmere Gud»:

Når du har for første gang foran deg denne 3,1 milliarder bokstav instruksjons boken som formidler all slags informasjon og alle slags mysterium om menneskeheten, kan du ikke lese gjennom den side etter side uten en følelse av ærefrykt. Jeg kan ikke se på disse sidene uten få en følelse av at dette gir meg et glimt av Guds sinn.

Francis Collins

Kanskje du fortsatt kommer til å argumentere for naturalistisk evolusjon. I så fall, hvorfor? Gir det deg glede å tro at du bare er et tilfeldig resultat av sjanse? Hvis denne verden bare spontant oppsto ut av ingenting, så vil den en dag forsvinne tilbake inn i ingenting, og livet ditt vil ha vært meningsløst. Det føles feil, ikke sant? Det må være en hensikt med din eksistens, og du har lett etter dette hensikten. Hvorfor det? Har du noen gang lurt på hvor dette ønsket om mening kommer fra?

Det kommer fra Gud

Det er der fordi du er skapt i Guds bilde. Ditt liv har en hensikt fordi Gud skapte deg for en hensikt. Dessverre har du gjort opprør mot din hensikt. Tenk tilbake. Har du noen gang løyet? Stjålet noe (som penger, godteri, piratkopier på nettet)? Begjæret? Hatet noen? Misbrukt Guds navn? Da har du gått imot Guds hensikter og brutt hans hellige lov (syndet). Du er skyldig. Alle er skyldige. Gud forteller oss at det ikke er noen som er rettferdige, nei, ikke en. Du visste at det du gjorde var galt da du gjorde det, på grunn av samvittigheten din, men du gjorde det likevel.

I rettssalen er det ingen unnskyldninger. Forestill deg at du var så stresset en dag at du kjørte over 80 km/t i en skolesone. Politiet stopper deg, arresterer deg og tar deg til retten. Det er en åpenbar rettssak. Hvis du prøver å sjarmere dommeren ved å fortelle ham om alle de gode dugnadene du er med på og hvordan dette bare var en engangsgreie, vil han ikke benåde deg. En god dommer lar ikke kriminelle gå fordi de vanligvis er gode. Du er i retten på grunn av forbrytelsene dine, ikke noe annet.

Nå, hvis en av våre dommere på jorden må dømme deg basert på begrensede, feilbarlig bevis, forestill deg hvor grundig dommeren i himmelen må dømme deg basert på altomfattende, ufeilbarlig bevis. Våre dommere kan ikke vite alt, men det gjør Gud. Gud har personlig vært vitne til hver eneste synd du har begått i mørket, og han vet hva du skulte i hjertet ditt da. Og i motsetning til de falne dommerne på jorden, kan ikke Gud bli bedratt, overtalt eller bestukket. Han avskyr urettferdighet. Bibelen sier at Gud «ikke vil la de skyldige slippe straff» (2 Mos. 34:7). Så han finner deg skyldig og dømmer deg til fengsel. Det er rettferdig. Hvis dette hadde vært slutten, ville du vært fortapt. Og ikke bare deg, alle ville gått til grunne.

Heldigvis er det ikke slutten

Dette er hvor de Gode Nyhetene (Evangeliet) kommer inn. På grunn av sin store kjærlighet kom Guds Sønn Jesus Kristus ned fra himmelen og levde et syndfritt liv. Hvert øyeblikk av hver dag, adlød han hver eneste bokstav og tøddel av Guds lov mens han elsket Gud av hele sitt hjerte, sjel og sinn. Så gikk han til korset på våre vegne, hvor han ble straffet for våre synder. Gud utløste sin rettferdige vrede mot ham, i stedet for mot oss. Bibelen sier:

Men Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere. Når vi nå er blitt rettferdige ved Kristi blod, hvor mye mer skal vi ikke da gjennom ham bli frelst fra vreden! For mens vi ennå var Guds fiender, ble vi forsonet med ham ved hans Sønns død. Når vi nå er forsonet, hvor mye mer skal vi ikke da bli frelst ved hans liv!

Romerne 5:8–10 B11BM

Fordi Gud er god og hellig, må han straffe synd. Hver og en av oss ville ha vært fortapt hvis Jesus ikke hadde kommet for å påta seg vår straff. For å si det enkelt, Jesus betalte boten din. Han led ubeskrivelig smerter for deg. Han døde slik at du kunne leve! Er det ikke utrolig? For en stor kjærlighet Gud må ha for deg! Etter at Jesus døde, ble han begravet. Og etter tre dager reiste han seg igjen, erobret døden, og ble sett av hundrevis av øyenvitner.

For å bli reddet fra Guds vrede og oppleve Guds evige kjærlighet, må du omvende deg fra (vende deg bort fra) syndene dine og stole på Herren Jesus Kristus og det fullkomne verket hans på korset. Når du gjør det, vil Gud tilgi enhver synd du noensinne har begått og gi deg evige liv i gave. Han vil adoptere deg og ta vare på deg, alltid.

Bli kjent med Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd ved å lese Bibelen og be. Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal be, kan du begynne med å lese Salme 51 og Herrens Bønn. Og husk alltid:

For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Johannes 3:16 B11BM

Soli Deo Gloria

Takk for at du leste. Hvis denne artikkelen var oppbyggende og du ønsker å lese mere fra meg, Tom-Roger Mittag, kan du abonnere ved å skrive inn e-posten din nedenfor:
Hvis du ønsker å støtte meg, kan du gjøre det gjennom bønn.
Du kan også dele denne artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
person som holder rosa blomst

Every Black Life Matters

Tror du at black lives matter? Eller for å si det på norsk: Tror du at svarte liv er betydningsfulle og at de er like verdifulle som alle andre? Forhåpentligvis gjør du det. Du tar det kanskje som en selvfølge, men har du noen gang spurt deg selv: Hva er det som gjør et liv verdifullt?

men's gray pullover hooded jacket

En Tyv Stjal Tingene Dine

Forestill deg dette. En tyv bryter seg inn i hjemmet ditt og stjeler tingene dine. Han stjeler alt, alt. Huset ditt er helt tømt — selv støvet er borte.

Har du vært deprimert?

Det har jeg vært. Jeg så ikke meningen med livet mitt og jeg hatet det. Jeg var full av angst og unngikk andre mennesker.