Landstrykere Med Et Hus

brunt hus

Så sier Herren over hærskarene, Israels Gud, til alle som jeg har ført i eksil fra Jerusalem til Babel: Bygg dere hus og bo i dem, plant dere hager og spis frukten!— Jeremiah 29:4–5 Bibelen.

Jeremia 29:4-5 B11BM.

Vi lever i en merkelig tid. Grunnmuren til vår sivilisasjon, som vi trodde var så solid som berggrunnen, blir sprengt i stykker dag etter dag. Grunnleggende sannheter blir undergravd. Det er litt bekymringsfullt, ikke sant? Hvordan kan vi, som kristne, leve i en slik fremmed verden som nekter å anerkjenne Gud og sannhet?

Likevel er det vårt oppdrag. Jesus selv har sendt oss ut i verden. Men siden vi ikke er av verden, uansett hvor vi bor i denne falne verden, vil vi aldri føle oss hjemme. Vårt sanne hjem er et bedre høyere sted, sammen med vår skaper i himmelen. Inntil vi er der, er vi landstrykere og eksiler, akkurat som hver generasjon av Guds folk har vært før oss, fra Abraham i Kanaan, til israelittene i Babylon, til de tidlige kristne i Judea, Hellas og Roma. Vi er landstrykere som søker et bedre land, et himmelsk hjemland.

Men vi er landstrykere med et hus! Vi bygger husene våre, og vi bor i dem! Vi pløyer landet, og vi spiser avlingen! Vi lever og elsker og fryder oss, og i alt vi gjør, vet vi at vår Gud er med oss. Det er han som har sendt oss ut i denne smuldrende sivilisasjonen, og han lar ikke sine barn være alene i mørket. Han vil være med oss til slutten, og så vil han ønske oss velkommen hjem til seg selv, til rommet han har forberedt for oss.

Derfor, lev! Og vit at Gud har en hensikt. Han har sendt deg hit.

Takk, og Gud Velsigne Deg

Hvis du ønsker å støtte meg og Golgata.no, kan du gjøre det gjennom bønn.
Du kan også dele denne artikkelen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
tre lys ferie piknik

Slipp Lyset inn

Salig er den som ikke følger lovløses råd, ikke går på synderes vei og ikke sitter i spotteres sete, men har sin glede i Herrens

solnedgang over horisonten

Å Tilbe Gud i Sannhet

Men den time kommer, ja, den er nå, da de sanne tilbedere skal tilbe Far i ånd og sannhet. For slike tilbedere vil Far ha.

gressdekket skråning med trær på dagtid

Å Tilbe Gud i Ånden

Men den time kommer, ja, den er nå, da de sanne tilbedere skal tilbe Far i ånd og sannhet. For slike tilbedere vil Far ha.